top of page

Forvirring omkring Feng Shui

Opdateret: 12. dec. 2022

Det er ikke mærkeligt mange bliver forvirrede, når de læser om feng shui. Det skyldes, der i tidens løb er opstået udløbere af den oprindelige Feng Shui filosofi, kaldet Kompasmetoden. De mange feng shui “skoler”, har hver deres opfattelse af, hvordan feng shui bør udøves, for at indrette boligen bedst muligt. Herhjemme er de mest anvendte KOMPASSKOLEN og NEO FENG SHUI.

Nedenfor kan du læse om forskellen mellem metoderne.

Neo feng shui

Neo Feng Shui benytteer Baguaen for at inddele boligens energier i 8 rum. Hvert rum har sin betydning og indflydelse. Hvilken betydning de enkelte rum har, bestemmes af hoveddørens beliggenhed. Uanset hvorledes boligen i øvrigt vender i forhold til verdenshjørnerne. På billedet ovenfor kan du se, hvad de 8 rum står for. Ligger hoveddøren midtfor, er det rum 1, der afgør de øvrige rums fordeling i boligen. Ligger hoveddøren til venstre, er det rum 8, og ligger den til højre, er det rum 6.
Kompasskolen

Kompasmetoden anvender kinesernes 6000 år gamle teori om, at Ch’i (universets energi) strømmer til os fra alle universets retninger, hver energi med sit særpræg. Noget vi tydeligt mærker når vi opholder os i energien. Jo længere ophold, jo stærkere påvirkning.

Energien fra Nord er rolig, kærlig og øm, og helt forskellig fra fx energien fra syd, som er energisk, lidenskab og kan fremme succes, eller energien fra øst, som får os til at føle optimisme, glæde og lyst til at begynde på noget nyt - osv.

Hvordan verdenshjørnerne er repræsenteret i vores boliger, har derfor overordentlig stor indflydelse på vores liv - job, kærlighed, penge, familie, fertilitet, helbred, succes, energi, osv.

Og det har boligens hoveddør slet ingen indflydelse på!

Resultaterne af at benytte de to metode er oftest vidt forskellige. Og hos Feng Shuiinstituttet er vi ikke i tvivl, derfor benytter vi Kompasmetoden - både i skoleundervisningen og konsultationer.

Flere facts om de to metoder:

BAGUA-metoden eller NEO FENG SHUI benytter hoveddørens beliggenhed - til venstre, i midten eller til højre - som udgangspunkt for, hvordan de 8 baguarum fordeler sig i boligen (uanset verdenshjørnerne)

KOMPASMETODEN For omkring 5000 år siden fremsatte kineserne følgende teorier: Alt i universet er energi (fra “the big bang”) Intet er konstant, alt er i bevægelse og under evig forandring Ch’i (universel energi) strømmer til os overalt fra universet (verdenshjørnerne) Ch’i fra de enkelte verdenshjørner er forskellig (og påvirker os derfor forskelligt) Med teorierne og de utallige observationer og eksperimenter fik kineserne en unik forståelse af Universet, og mennesket

som en integreret del heraf. Den nyerhvervede viden - kortlæggelsen af Ch’i energierne og forståelsen af energiernes indbyrdes sammenhæng - satte dem i stand til at genskabe den universelle energibalance i deres boliger. Den nye viden kaldte de for FENG SHUI. Feng Shui betyder vind og vand, og understreger, at kineserne finder feng shui lige så betydningsfuldt for et godt liv som vind (luft) og vand.

På FENGSHUIINSTITUTTETS gamle hjemmeside - fengshuimaster.dk - kan du læse mere om kompasmetoden og privatkonsultationer. Du kan ogå se de seneste videoer om 5-elementerne, eller komme på rundtur hos fengshuimasteren.

Nu er det sommer, og perioden er under indflydelse ILD-elementets lidenskabelige og sprudlende energi. Nyd den :-)

Rigtig god fornøjelse

Torben Hecksher, Fengshuimaster

Feng Shui Instituttet

77 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page